Kuřecí ražniči
11.3.2013Připravte si ražniči z kuřecího masa, díky kterému je výtečné. Kuřecí ražniči doplňte šunkou, slaninou a zeleninou a následně si na něm pochutnejte.
Počet porcí: | 4 |
Celkový čas: | 40 minut |
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou
- 100 g libové šunky
- 100 g anglické slaniny
- 2 červené papriky
- 2 větší cibule
- cherry rajčata
- sůl, pepř, koření podle libosti
- sádlo nebo olej na smažení
- jehly z nerezavějící oceli
Postup:
- Kuřecí prsa pořádně omyjeme a osušíme. Následně je nakrájíme na kostky a umístíme do mísy. Přidáme koření, trošku oleje a promícháme. Alespoň na hodinu vložíme do ledničky.
- Šunku i anglickou nakrájíme na kostky. Pokud máme plátky, tak nakrájíme na delší proužky, které pak přeložíme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo čtvrtiny. Papriku omyjeme a odstraníme jádřinec a nakrájíme.
- Na špejli nebo jehlu umístíme na střídačku maso, cibuli, šunku, papriku, rajčata, slaninu... Následně celý špíz okořeníme a položíme na plech nebo pekáček, který jsme předtím potřeli olejem.
- Pekáček vložíme do trouby, která je vyhřátá na 180 °C.
- Ražniči tam pečeme cca 20 minut.
- Kuřecí ražniči podáváme s bramborami a salátem.
Pokud chcete připravit dietnější verzi z kuřecího masa, nepoužívejte slaninu a plech nevymazávejte, ale vyložte pečicím papírem.