Kuřecí ražniči s játry
10.3.2013Připravte si výborné kuřecí ražniči s játry. Díky kombinaci těchto dvou druhů chutná ražniči výborně. Nebojte se této výborné kombinace.
Počet porcí: | 4 |
Celkový čas: | 40 minut |
Ingredience:
- 400 g kuřecích prsou
- 300 g kuřecích jater
- 150 g anglické slaniny
- 2 klobásky
- 3 větší cibule
- 2 klobásky
- sůl, pepř, grilovací nebo gyros koření
- olej
Postup:
- Omytá kuřecí játra a prsa nakrájíme na stejné díly (třeba kostky). Okořeníme je.
- Anglickou slaninu nakrájíme taktéž na kostky.
- Klobásky nakrájíme na kolečka. Můžeme použít dva druhy klobásek pro zajímavější chuť.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
- Papriky také omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je.
- Na špejli nebo na jehlu napichujeme na střídačku maso, slaninu, cibuli, játra, papriku. Špízy posypeme kořením.
- Špízy umístíme do vymazaného pekáče a vložíme do předem vyhřáté trouby.
- Troubu předem vyhřejeme na 180°C a pečeme asi 20 - 30 minut.
Kuřecí ražniči s játry podáváme se zeleninou a např. pečenými bramborami.