Lososový špíz na grilu
1.6.2018Losos je chutný pečený, smažený i grilovaný, co tak připravit losové špízy na grilu nebo smažené? Příprava je podobná jako u ražniči a výsledná chuť je vždy skvělá a dost závisí na použitých surovinách, které můžete vždy kombinovat podle chuti. Recept je velice snadný, tak se do něj pusťte.
Počet porcí: | 4 |
Celkový čas: | 45 minut |
Ingredience:
- 400 g lososa bez kůže
- anglická slanina nebo šunka
- cherry rajčata
- paprika
- další zelenina podle chuti
- citrón
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup:
- Lososa vytáhneme z lednice čtvrt hodiny před jeho zpracováním, opláchneme ho a ubrouskem osušíme.
- Následně ho nakrájíme na stejně velké kousky a trošku pokapeme čerstvou šťávou z citrónu.
- Poté ho opatrně osolíme mořskou solí a opepříme. Necháme ho při pokojové teplotě odpočívat zhruba 20 minut.
- Mezitím si připravíme zeleninu, kterou omyjeme a papriku či jinou zeleninou nakrájíme na čtverce a slaninu také nakrájíme na čtverce.
- Konečně na špejli napichujeme kousky lososa, slaninu, rajče, papriku a pokračujeme opět lososem, dokud ji nezaplníme.
- Potom můžeme špíz s lososem smažit, péct nebo grilovat. Při každé úpravě sledujeme, zda jsou špízy z dané strany zlaté a poté je obrátíme. Pozor, jedna strana trvá pár minut.
- Hotové lososové špízy podáváme se salátem, brambory a dresingem.
S lososem můžete připravit řadu chutných a zdravých pokrmů a jedním z nich jsou i grilované špízy, které chutnají výtečně. Navíc ryby jsou zdravé, tak si jich v létě se zeleninou užijte.