Vepřové ražniči na grilu
2.6.2013Je tady léto a s ním i grilovací sezóna. Připravte si výborné ražniči na grilu, které je nejen velmi dobré, ale i rychlé. Vyzkoušejte ho také. Na grilu si můžete připravit špíz nejen z vepřového masa, ale z kuřecího nebo mixu.
Počet porcí: | 4 |
Celkový čas: | 40 minut |
Ingredience:
- 600 g vepřové plece
- 150 g anglické slaniny vcelku
- 2 klobásy
- 2 rajčata
- 2 papriky
- 3 cibule
- Výborné marinády a omáčky
- sůl, pepř, grilovací koření
- 2 stroužky česneku
- olej
- dlouhé ocelové jehly
Postup:
- Připravíme si marinádu z pár lžic oleje, trošku soli, pepře, grilovacího koření a prolisovaného česneku.
- Usnadněte si práci a použijte výborné a levné marinády a omáčky. Levně je koupíte v tomto obchodě.
- Maso omyjeme, odstraníme nehezké části a nakrájíme ho na plátky a poté na čtverečky. Umístíme ho do marinády, zamícháme a vložíme do lednice na dvě hodiny.
- Těsně před vytáhnutím masa z ledničky, oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka, nakrájíme na malé čtverečky slaninu. Rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme menší části.
- Klobásu nakrájíme na kolečka.
- Vytáhneme maso z lednice, necháme ho 15 minut odpočinout při pokojové teplotě a na silnou špejli nebo lépe na dlouhou jehlu napíchneme vepřové maso, slaninu, cibuli, papriku, rajče a klobásu v námi vybraném pořadí.
- Špízy pak umístíme na mřížku, položíme na úchytku nebo zabalíme do alobalu, a poté položíme na gril.
- Na rozpáleném grilu grilujeme ražniči vždy několik minut ze všech stran. Nezapomeneme špízy potírat marinádou, která zbyla (nepotíráme je, pokud jsou špízy v alobalu).
Ražniči z grilu chutná velmi dobře s čerstvým pečivem nebo s pečivem, které jsme grilovali a potírali dobrou marinádou.