Ražniči na plechu

10.3.2013 
Pokud se vám nechce ražniči připravovat klasicky napichováním na špejli či jehlu, připravte si jednoduše ražniči na plechu bez špejle. Tato varianta je velmi rychlá.
Počet porcí:4
Celkový čas:1 hodina
Ingredience:
  • 500 g vepřového masa (panenka, kýta, krkovice, plec...)
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 - 3 klobásky (klidně dva různé druhy)
  • 3 papriky (červená, zelená a žlutá)
  • 3 větší cibule
  • sůl, pepř, grilovací koření
  • olej nebo sádlo
  • pekáček (levně získáte zde)
ražniči na plechu fotka

Postup:
  1. Plech nebo pekáček vymažeme olejem. Můžeme použít i sádlo. Všechny suroviny vždy umístíme na plech.
  2. Masu opláchneme a osušíme. Nakrájíme ho na plátky a ty naklepeme. Pořádně maso osolíme a opepříme a nakrájíme na čtverečky.
  3. Klobásky nakrájíme na přiměřeně silná kolečka. Slaninu zase nakrájíme na plátky.
  4. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a omyté papriky bez jádřinců na čtverce.
  5. Všechny suroviny na plechu nebo pekáči dokořeníme a promícháme.
  6. Troubu vyhřejeme na 180 °C a pečeme asi půl hodiny, dokud maso nebude měkké. Můžeme ho ze začátku přikrýt alobalem.

Až bude ražniči na plechu hotové, podáváme ho například s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Podívejte se na další recepty