Ražniči na plechu
10.3.2013Pokud se vám nechce ražniči připravovat klasicky napichováním na špejli či jehlu, připravte si jednoduše ražniči na plechu bez špejle. Tato varianta je velmi rychlá.
Počet porcí: | 4 |
Celkový čas: | 1 hodina |
Ingredience:
- 500 g vepřového masa (panenka, kýta, krkovice, plec...)
- 100 g anglické slaniny
- 2 - 3 klobásky (klidně dva různé druhy)
- 3 papriky (červená, zelená a žlutá)
- 3 větší cibule
- sůl, pepř, grilovací koření
- olej nebo sádlo
- pekáček (levně získáte zde)
Postup:
- Plech nebo pekáček vymažeme olejem. Můžeme použít i sádlo. Všechny suroviny vždy umístíme na plech.
- Masu opláchneme a osušíme. Nakrájíme ho na plátky a ty naklepeme. Pořádně maso osolíme a opepříme a nakrájíme na čtverečky.
- Klobásky nakrájíme na přiměřeně silná kolečka. Slaninu zase nakrájíme na plátky.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a omyté papriky bez jádřinců na čtverce.
- Všechny suroviny na plechu nebo pekáči dokořeníme a promícháme.
- Troubu vyhřejeme na 180 °C a pečeme asi půl hodiny, dokud maso nebude měkké. Můžeme ho ze začátku přikrýt alobalem.
Až bude ražniči na plechu hotové, podáváme ho například s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.