Ražniči na špejli
11.3.2013Připravte si jednoduché ražniči na špejli. Výborná klasika, kterou si můžete upéct v troubě nebo osmažit. Záleží na to, co budete chtít. Recept je velmi snadný.
Počet porcí: | 4 |
Celkový čas: | 1 hodina |
Ingredience:
- 500 g vepřové kýty nebo plecka
- 150 g anglické slaniny
- 2 - 3 klobásy
- 3 papriky (červená a žlutá)
- 2 větší cibule
- sůl, pepř, koření podle chuti
- olej na smažení
- špejle nebo nerezové jehly
Postup:
- Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Dále tyto plátky nakrájíme na čtverečky. Vložíme do mísy s troškou oleje, pepře, koření a soli. Promícháme na chvíli dáme marinovat do ledničky.
- Poté mísu vytáhneme a připravíme si další suroviny.
- Slaninu nakrájíme na čtverce a klobásy na kolečka.
- Papriky omyjeme, vyndáme jádřinec a nakrájíme je.
- Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kolečka.
- Na špejli nebo jehlu napichujeme na střídačku maso, papriku, slaninu, cibuli, klobásu a opět maso. Celý špíz okořeníme podle potřeby.
- Ražniči můžeme osmažit nebo upéct v troubě.
- V případě smažení, smažíme na rozpáleném oleji nejprve z jedné strany a pak z druhé strany.
- Pokud budeme ražniči péct, tak ražniči umístíme na plech vymazaný sádlem nebo olejem. Pečeme asi hodinu, dokud nebude ražniči hotové.