Ražniči v alobalu
10.3.2013Výborným receptem je pečené ražniči v alobalu. Recept je velmi snadný, protože postupujete jako u klasického ražniči až na to, že jej nebudete smažit, ale upečete v alobalu.
Počet porcí: | 4 |
Celkový čas: | 1 hodina 10 minut |
Ingredience:
- 500 g vepřového masa (kýta, plec)
- 150 g anglické slaniny
- 2 - 3 klobásy
- 3 papriky (červená, zelená a žlutá)
- 3 větší cibule
- sůl, pepř, mletá paprika nebo grilovací koření
- olej
- jehly z nerezavějící oceli
Postup:
- Maso nakrájíme na plátky, potřeme trošičku olejem a potřeme kořením nebo rovnou marinádou. Na hodinku uložíme do lednice. Po vytáhnutí maso nakrájíme na čtverečky. Můžeme nechat marinovat i déle podle času, který máme.
- Klobásu nakrájíme na kolečka a slaninu na čtverečky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stejně tak papriku omyjeme a nakrájíme na čtverečky.
- Na jehlu nebo na špejli napichujeme uvedené suroviny tak, aby se nějakým způsobem opakovaly (např. maso, cibule, klobása, paprika, slanina).
- Špíz zabalíme do alobalu a položíme na plech.
- Pokud nám zůstanou nějaké suroviny, nemusíme je vůbec napichovat na špejli, ale dáme je na alobal a zbytky zabalíme.
- Ražniči vložíme do trouby, kterou jsme předem vyhřáli na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Vždy záleží na tom, jak máme velké kousky masa a také na tom, jaké jsme použili maso.
Po upečení chvilku počkáme, ať není tak moc horké a můžeme je podávat s brambory a zeleninovým salátem.