Zeleninové ražniči
11.3.2013Recept na výborné zeleninové ražniči. Toto ražniči je bez masa i sýru, proto je vhodné, pokud někdo nemůže sýry nebo je vegetarián/vegan.
Počet porcí: | 4 |
Celkový čas: | 25 minut |
Ingredience:
- 2 cukety
- 200 g menších žampionů
- 2 cibule
- 2 červené papriky
- cherry rajčata
- sůl, pepř, koření podle libosti
- olej
Postup:
- Pokud máme mladé nebo domácí cukety, nemusíme je loupat, ale pořádně je umyjeme. V ostatních případech je oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Žampiony oloupeme. Pokud jsou žampiony velké, tak je přepůlíme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Rajčata omyjeme.
- Papriky umyjeme, dáme pryč jádřinec a nakrájíme na čtverečky.
- Na špejli dáváme střídavě uvedené suroviny - cuketu, rajčata, žampiony, cibuli a papriku. Jednotlivé druhy zeleniny můžeme prokládat sýrem.
- Následně špízy umístíme na plech, který vyložíme papírem na pečením. Špízy můžeme trošku pocákat olivovým olejem a vložíme do trouby. Trouby jsme předem vyhřáli na 180°C. Pečeme cca 20 minut.
Zeleninové ražniči podáváme s bramborovou kaši a čerstvou zeleninou. A pokud chceme můžeme ho připravit i se sýrem.