Ražniči v alobalu

10.3.2013 
Výborným receptem je pečené ražniči v alobalu. Recept je velmi snadný, protože postupujete jako u klasického ražniči až na to, že jej nebudete smažit, ale upečete v alobalu.
Počet porcí:4
Celkový čas:1 hodina 10 minut
Ingredience:
  • 500 g vepřového masa (kýta, plec)
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 - 3 klobásy
  • 3 papriky (červená, zelená a žlutá)
  • 3 větší cibule
  • sůl, pepř, mletá paprika nebo grilovací koření
  • olej
  • jehly z nerezavějící oceli
ražniči v alobalu fotka

Postup:
  1. Maso nakrájíme na plátky, potřeme trošičku olejem a potřeme kořením nebo rovnou marinádou. Na hodinku uložíme do lednice. Po vytáhnutí maso nakrájíme na čtverečky. Můžeme nechat marinovat i déle podle času, který máme.
  2. Klobásu nakrájíme na kolečka a slaninu na čtverečky.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stejně tak papriku omyjeme a nakrájíme na čtverečky.
  4. Na jehlu nebo na špejli napichujeme uvedené suroviny tak, aby se nějakým způsobem opakovaly (např. maso, cibule, klobása, paprika, slanina).
  5. Špíz zabalíme do alobalu a položíme na plech.
  6. Pokud nám zůstanou nějaké suroviny, nemusíme je vůbec napichovat na špejli, ale dáme je na alobal a zbytky zabalíme.
  7. Ražniči vložíme do trouby, kterou jsme předem vyhřáli na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Vždy záleží na tom, jak máme velké kousky masa a také na tom, jaké jsme použili maso.

Po upečení chvilku počkáme, ať není tak moc horké a můžeme je podávat s brambory a zeleninovým salátem.

Podívejte se na další recepty